RETOURSERVICE

Yellowcab-shoes.com heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan, en voert een actief beleid om de retouren zo veel als mogelijk te voorkomen.  Jij als klant kan hier ook een steentje aan bijdragen. Twijfel je welke maat je wilt bestellen?  Kijk op de maattabel bij de artikelen. Bestel vervolgens 1 maat van een artikel. Wil je meerder paren bestellen, geen probleem uiteraard, maar ga hiermee wel bewust om. Zo voorkomen we samen de retouren, wat beter is voor mens en milieu.

Dan nog kan het voorkomen dat bestelde artikelen niet naar verwachting zijn. 

 

 

Yellowcab-shoes.com hanteert een bedenktermijn van 30 dagen. Je kunt alle artikelen binnen 30 dagen na ontvangst, onder bepaalde voorwaarden, aan ons  retourneren. Hiervoor wordt een kleine tegemoetkoming gevraagd aangezien we jou als consument bewust willen maken van de toename in het aantal bestellingen welke retour worden gestuurd, en van de stijgende kosten welke hier het gevolg van zijn.

Wij als Yellowcab-shoes streven naar een duurzame wereld. Ook daarvoor willen we ons inzetten om het aantal retouren te verlagen. Daarnaast zullen we een deel van de ontvangen retourkosten gaan inzetten voor CO2 compensatie.

 

 

Jaarlijks zal Yellow Cab-shoes een bedrag doneren aan de stichting Treesforall. Deze stichting plant bomen in Nederland en in het buitenland voor een beter klimaat.

 

 

 

VOORWAARDEN

Retourzendingen dienen aan een aantal voorwaarden te voldoen:

 • Retouren dienen altijd aangemeld te worden op via de retourenportal van Yellow Cab Shoes.
 • Artikelen zijn ongedragen en onbeschadigd.
 • We raden aan de schoenen te passen op een zachte ondergrond, zoals een kleed of een tapijt.  Het product dient zonder enige gebruikerssporen, in originele staat en verpakking te worden geretourneerd.
 • Originele kaartjes en labels zijn nog intact en bevestigd aan de artikelen.
 • Bij het retourneren van de artikelen altijd het retourformulier meezenden. Wanneer er geen retourformulier aanwezig is, kan het zijn dat de retour niet verwerkt kan worden.
 • Retourzendingen dienen goed verpakt te worden verstuurd. Brandfarm BV / Yellow Cab Shoes is niet aansprakelijk voor artikelen die door nalatigheid van de afzender zijn beschadigd of kwijt zijn geraakt tijdens het verzendproces. Het gebruik van de retourservice heeft geen invloed op deze aansprakelijkheid. 
 • Controleer de schoenen bij binnenkomst en meld binnen twee dagen eventuele tekortkomingen.
 • Let op: retour orders die niet voldoen aan onze retourvoorwaarden, kunnen worden geweigerd. In dat geval worden de artikelen niet op kosten van BrandFarm BV / YellowCab-Shoes.com teruggezonden naar de consument.

Helaas zien we een stijgende lijn in het aantal retouren. Daarbij hebben we ook te maken met stijgende kosten van transport en de verwerking van de retouren. Als gevolg hiervan zijn we genoodzaakt om vanaf heden een bijdrage te vragen in de retourkosten. 

Deze bijdrage zal worden gevraagd bij de aanmelding van de retour via de retourenportal van  Yellow Cab Shoes. In deze portal dient ook de retourlabel aangemaakt te worden.

De volgende retourkosten worden gehanteerd:

Retour vanuit Nederland

3,95 euro

Retour vanuit België

3,95 euro

Retour vanuit Duitsland

6,95 euro

Retour vanuit Oostenrijk

9,95 euro

Retour vanuit Luxemburg

14,95 euro

Retour vanuit Spanje

14,95 euro

 

Per 3-1-2023 zullen de retourkosten met 1 euro worden verhoogd.

 

Retouren van bestellingen welke zijn geplaatst op 15 december 2022 of eerder vallen onder de oude retourvoorwaarden. Hiervoor zullen geen kosten in rekening worden gebracht.

 

RUILEN

Omruilen voor een ander product is helaas niet mogelijk. Om het gewenste artikel te ontvangen kun je een nieuwe bestelling plaatsen en de andere aan ons retourneren. 

WIJZE VAN RETOURNEREN 

 1. Vul het retourformulier in en voeg deze toe aan je retourpakket. Het retourformulier heb je bij je pakket gekregen. Heb je geen retourformulier ontvangen? Download het retourformulier dan via deze link.
 2. Meld je retour aan op de retourenportal van Yellow Cab Shoes. (via deze link). Hiervoor heb je het order nummer (kenmerk) nodig en het email adres waarmee de bestelling is geplaatst. Het order nummer (kenmerk) staat op het meegeleverde retourformulier en is ook per email gecommuniceerd.
 3. Nadat je de retour hebt aangemeld, kun je het retourlabel downloaden. Tevens ontvang je automatisch een email met het verzendlabel. 
 4. Print* het verzendlabel uit en bevestig deze zorgvuldig op je pakket. Voor verpakkingstips zie deze link.
 5. Geef je retourzending in Nederland af bij het dichtstbijzijnde DHL servicepunt en in België bij een Bpost afgiftepunt. Klik hier om een DHL ServicePoint in uw buurt te zoeken en hier om een Bpost afgiftepunt te vinden.
 6. Uiteraard ben je niet verplicht om gebruik te maken van de gratis retourservice van DHL. Indien gewenst kan een afwijkende vervoerder ingeschakeld worden. De kosten zijn dan wel voor eigen rekening.             
 7. Zodra de retourzending is verwerkt, ontvang je een mail met een bevestiging dat je retouropdracht is verstuurd. 

 

*Heb je geen printer thuis? Zorg dan dat je het verzendlabel uitprint op een plek waar je wel beschikking hebt over een printer. Kan je het verzendlabel niet uitprinten? Dan kun je in Nederland kiezen voor een QR code, welke je kunt laten scannen bij een DHL servicepunt. Zij printen dan een label voor je uit.

 

WIJZE VAN RETOURNEREN VANUIT OVERIGE LANDEN

 1. Vul het retourformulier in en voeg deze toe aan je retourpakket. Het retourformulier heb je bij je pakket gekregen. Heb je geen retourformulier ontvangen? Download het retourformulier dan via deze link
 2. Meld je retour aan op de retourenportal van Yellow Cab Shoes. (via deze link). Hiervoor heb je het order nummer (kenmerk) nodig en het email adres waarmee de bestelling is geplaatst. Het order nummer (kenmerk) staat op het meegeleverde retourformulier en is ook per email gecommuniceerd.
 3. Nadat je de retour hebt aangemeld, kun je een adreslabel downloaden, welke op de verzenddoos geplakt kan worden. Je dient zelf te zorgen voor een verzendlabel.
 4. Zodra de retourzending bij ons is verwerkt, krijg je het aankoop bedrag terug gestort op de rekening.                                                                      

 

Retouradres:
Yellow Cab Shoes
Zuidhollandsedijk 181
5171 TM
Kaatsheuvel

VERWERKING EN TERUGBETALING

Na retourzending van jouw pakket ontvang je zo spoedig mogelijk (uiterlijk binnen 14 dagen) het door jou betaalde bedrag terug op je rekening. Mocht je na 14 dagen nog geen terugbetaling ontvangen hebben, neem dan even contact op met ons via info@brandfarmcompany.com.  Let op:  retourzendingen zonder een ingevuld retourformulier kunnen mogelijk niet verwerkt worden aangezien de klant / ordergegevens dan niet bekend zijn.

Wanneer je betaald hebt met Klarna en je hebt een vraag over je terugbetaling, klik dan hier voor meer info.